Реалізації грантового проєкту «Разом сильніші: підтримка та розширення можливостей національних меншин у Луцьку під час війни»

          Впродовж вересня-жовтня на базі бібліотеки-філії № 6 КЗ «Публічна бібліотека Луцької міської територіальної громади» відбувається реалізація грантового проєкту «Разом сильніші: підтримка та розширення можливостей національних меншин у Луцьку під час війни» за фінансування проєкту Ради Європи «Підтримка реформування законодавчої бази щодо національних меншин та зміцнення стійкості національних меншин і ромів в Україні». Проєкт орієнтований на створення сприятливого та інклюзивного середовища для національних меншин у громаді, допомогу у подоланні викликів, спричинених війною тощо.

          У межах проєкту передбачено організацію ресурсних зустрічей і психологічних консультацій, воркшопів із підприємництва, адвокації та лідерства. Цільова аудиторія – представники національних меншин (спільнот), внутрішньо переміщені особи, представники громадського сектору, які активно працюють з національними меншинами (спільнотами).

          Проведено три ресурсні зустрічі із психологинею Світланою Сасюк «Стійкість національних спільнот: витривалість серед стресу і виснаження» на теми: «Відновлення та збереження психологічного ресурсу», «Навички комунікації та як знаходити спільну мову серед різноманітності», «Культурні коріння та самоідентифікація як опора в часи викликів».

          Також у програмі проєкту заплановано проведення воркшопів з підприємництва від тренера Максима Войчука. Вже відбулося два таких заходи на теми: «Пошук ідеї для бізнесу: від мрії до дії», «Адвокаційний воркшоп: від теорії до практики».

          Грантовий проєкт реалізовується спільно з ВОГО «Перспективи Волині» та за підтримки департаменту культури Луцької міської ради.