У книгозбірнях Луцької громади відбувся «БібліоMARAFON–2024»

          З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у книгозбірнях Луцької міської територіальної громади відбулась низка тематичних заходів в межах «БібліоMARAFONу–2024».

          За участі директора департаменту культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів, директора Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталії Граніч, директора Волинської обласної бібліотеки для дітей Людмили Хілухи, голови Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ольги Ляснюк, в оновленій бібліотеці-філії №4 відбувся круглий стіл «Бібліотека: вічні цінності перед викликом змін», де обговорили актуальні питання щодо роботи бібліотек у воєнний період, успішні проєкти, поточні проблеми, актуалізацію та підвищення якості бібліотечних послуг тощо.

          Пройшли дні відкритих дверей «Місце зустрічі – бібліотека» (бібліотека-філія № 12 с. Боголюби), «Бібліотека – світ твоїх можливостей» (бібліотека-філія № 14 с. Жидичин), «Дім, який дарує знання та мудрість» (бібліотека-філія № 16 с. Іванчиці), «Місце зустрічі – БІБЛІОТЕКА» (бібліотека-філія № 18 с. Кульчин), «Бібліотек@ – світ нових можливостей» (бібліотека-філія № 3), «На гостину до бібліотеки» (бібліотека-філія № 20 с. Одеради), «Бібліотека – твоя територія» (бібліотека-філія № 8), «Книжковий дім чекає друзів» (бібліотека-філія № 5), бібліотека-філія № 6 організувала круглий стіл «Досягнення бібліотеки та перспективи на наступний рік».

          Відбулись бібліозустрічі «Завітай у книжковий дім» (бібліотека-філія № 22 с. Прилуцьке), «Абетка спілкування» (бібліотека-філія № 4), «Бібліотека – креативна, модерна, твоя!» (бібліотека-філія № 2), «Бібліотека – твоя територія» (бібліотека-філія № 21 с. Озерце), «Бібліотека – храм мудрості і науки» (бібліотека-філія № 15 с. Забороль).

          На бібліотечну гостину «Бібліотека – місце сили та натхнення» запросила користувачів бібліотека-філія № 17 с. Княгининок. Літературно-музичний вечір «Бібліотека – душі аптека відбувся у бібліотеці-філії № 23 с. Рокині. Бібліотечні акції «Молодіжний бібліодень» та «Бібліотека – громадський простір» були проведені у бібліотеках-філіях № 11 та № 7. У бібліотеках-філіях № 1 та № 11 пограли у вікторини «Бібліопіца: читай і смакуй» та «Цей дивовижний світ пригод». Відбулися: фотоколаж «Селфі з книгою» (бібліотека-філія № 7), селфі-день в бібліотеці «Книга – це любов!» (бібліотека-філія № 17 с. Княгининок), флешмоб «Я люблю свою бібліотеку» (бібліотека-філія № 1). Посвяту в читачі «Перший крок у світ книжок» провели у бібліотеці-філії № 10. Публічна бібліотека м. Луцька для маленьких читачів організувала бібліомандрівку «Дім, у якому живе казка». Бібліотека-філія № 13 с. Дачне провела день читацької спільноти «Бібліотека – твоя точка опори». Бібліотеки-філії № 6 та № 3 показали своїм користувачам відеопрезентації «Бібліотечний рік, що минає» та «Бібліотека № 3 – територія духовності та єдності». Презентацію бібліотеки «В Країні Читання» провели у бібліотеці-філії № 2.