30 вересня 2024 року з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек на базі оновленої Бібліотека-філія №4 міста Луцька відбувся круглий стіл «Бібліотека: вічні цінності перед викликом змін». В роботі круглого столу взяли участь: директор Департамент культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, директор Волинської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки Наталія Граніч, директор Волинської обласної бібліотеки для дітей Людмила Хілуха, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, завідувачі бібліотек-філій, партнери та друзі бібліотек.

Роботу круглого столу розпочала директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, яка привітала всіх присутніх та наголосила, що сьогодні книгозбірні стають відкритими просторами, комунікативними центрами у громаді для усіх категорій читачів, особливо внутрішньо переміщених осіб та сімей військовослужбовців. За активність, ініціативність в роботі, впровадження інновацій, надання якісних бібліотечних послуг та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Тетяна Федорівна відзначила подяками департаменту культури Луцької міської ради кращі колективи бібліотек-філій КЗ «Публічна бібліотека Луцької міської територіальної громади» та вручила сертифікати на придбання книг.

Директор комунального закладу «Публічна бібліотека Луцької міської територіальної громади» Марія Назаревич представила присутнім відеопрезентацію «Бібліотека: вічні цінності перед викликом змін» та розповіла про досягнення в роботі бібліотек системи в умовах воєнного стану.

До спілкування долучилися завідувачі бібліотек системи. Обговорювали актуальні питання роботи бібліотек, кращі практики із обслуговування користувачів та обмінювалися досвідом роботи.